Υποχρεώσεις του Κουμπάρου

Ο κουμπάρος στήριγμα του γάμου

Κουμπάρος, ο στυλοβάτης του γάμου!

Ο κουμπάρος είναι κυριολεκτικά ο στυλοβάτης του γάμου. Τόσο από «πνευματικής» και συναισθηματικής όσο και από… οικονομικής άποψης! Ο στολισμός και τα έξοδα της εκκλησίας, οι λαμπάδες, τα στέφανα, οι μπομπονιέρες κ.α. είναι έξοδα που, συνήθως, αναλαμβάνει ο κουμπάρος. Οι καιροί όμως αλλάζουν και απαιτούν έξυπνες λύσεις κυρίως στα οικονομικά!

Κατασκευάζοντας μόνοι μας (στο επίπεδο που μπορούμε) το στολισμό ή, τουλάχιστον, ένα μέρος του, εξοικονομούμε κάποια χρήματα. Άλλωστε, αυτό αποτελεί ένα “trend”, μία νέα και ταυτόχρονα διαχρονική τάση. Αγοράζοντας επίσης όλα τα απαραίτητα για την τελετή από μία πηγή, πετυχαίνουμε πάντα μία χαμηλότερη τιμή.

Το Bachelor Party είναι και αυτό υπόθεση των κουμπάρων. Τις περισσότερες φορές, ο κουμπάρος και η κουμπάρα αναλαμβάνουν τόσο τη διοργάνωση όσο και τα έξοδα για το Bachelor Party του γαμπρού και της νύφης αντίστοιχα. Μία καλή ιδέα θα ήταν να συνεισφέρουν και οι φίλοι, μιας που η διασκέδαση και κάποιες στιγμές «ελευθερίας» είναι κάτι που σίγουρα θα απολαύσουν όλοι!

Το γαμήλιο δώρο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η χαρά που προσφέρει μοιράζεται τόσο ανάμεσα στο ζευγάρι και όσο στον κουμπάρο. Σημασία δεν έχει τόσο το κόστος ή το μέγεθος του δώρου όσο η χειρονομία και η ιδέα. Πολλές φορές, τα απλά, μικρά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενους. Ένα δώρο που επιλέγεται με την καρδιά αξίζει πολύ περισσότερο από ένα δώρο που επιλέγεται με το πορτοφόλι…

Ταβέρνα τα “Λιθαρίτσια” για δεξιώσεις γάμων με ποιότητα στη σωστή τιμή.